Herenfiets(en)

Wilt u graag een mooie fiets voor woon- en werkverkeer? Bij Van Huigevoort Tweewielers hebben we veel verschillende herenfiets(en). Wij vertellen graag meer over onze fietsen.

De herenfiets, wat u kunt verwachten

Het verschil tussen een herenfiets en een damesfiets wordt heel vaak over het hoofd gezien. Mensen benoemen vaak dat de herenfietsen een horizontale stang hebben en de damesfietsen niet. Echter zijn er meerdere aspecten waarop de heren- en damesfiets van elkaar verschillen.

Zo hebben herenfietsen een langer frame. Dit houdt in dat de afstand tussen het zadel en het stuur groter is bij een herenfiets. Het gaat hierbij vaak maar op een paar centimeter. Toch maken deze centimeters het verschil tussen gemak en ongemak. Een gemiddelde man heeft een langer bovenlichaam en langere armen. Daarnaast zitten de remmen minder dicht op de handvatten dan bij damesfietsen. Dit is omdat mannen over het algemeen grotere handen hebben. Zelfs de versnellingen zitten iets verder. En nog een belangrijk verschil zit in het stuur. Zo is het stuur van een herenfiets breder. Dat is niet zo vreemd ook, want mannen hebben vaak bredere schouders.

Geschikt voor iedere man

Van Huigevoort Tweewielers heeft verschillende herenfietsen in de winkel staan. U kunt kiezen uit een fijne stadsfiets voor woon- en werkverkeer, een snelle elektrische fiets voor de verre afstanden of een opgeknapte tweedehands herenfiets als u voor weinig geld een fiets wilt. Ieder fiets heeft z’n voordelen. Op de stadsfiets en de elektrische fiets bent u verzekerd van een comfortabele zit. Waar de stadsfiets weinig onderhoud vergt, heeft de elektrische fiets weer meer onderhoud nodig. Maar u gaat wel sneller op de elektrische fiets dan op de stadsfiets. Zo zijn er verschillende afwegingen die u moet maken. De keuze voor uw fiets is afhankelijk van uw leefstijl en het gewenste gebruik.

Welke herenfiets is op uw lijf geschreven?

Een herenfiets kopen is een persoonlijke aangelegenheid. Een herenfiets moet echt bij u passen. Bij uw levensstijl en bij uw bouw. Een herenfiets online kopen kan, maar het is beter om het even uit te proberen. Fiets een testrondje, probeer het uit en voel aan of de fiets iets voor u is. Natuurlijk kijken onze medewerkers graag met u mee om een passende fiets voor u uit te zoeken. Kom langs bij Van Huigevoort Tweewielers en ontdek de fiets die bij u past!