Tweedehands fietsen in Tilburg

Tweedehands fietsen in Tilburg vindt u bij Van Huigevoort Tweewielers. Oude fietsen geven wij een nieuw leven door de versleten en kapotte onderdelen te vervangen door nieuw werkende onderdelen. Bezoek onze winkel in Tilburg en schaf tegen een scherpe prijs een mooie tweedehands fiets aan.

 

Waarom tweedehands fiets kopen?

Een tweedehands fiets wordt vaak geassocieerd met versletenheid, gestolen fietsen en verspilling van geld. Dat is ten onrechte. Van Huigevoort Tweewielers controleert de herkomst van ingeleverde fietsen én vervolgens bouwen we de fietsen om tot ze zo goed als nieuw zijn. Niet alleen heeft u met onze tweedehandsfietsen in Tilburg een kwalitatief goede fiets, maar u profiteert eveneens van een voordelig prijskaartje.

Naast het feit dat u met een tweedehandsfiets een kwalitatief goede fiets heeft, zet u zich ook in voor het milieu. Een tweedehandsfiets heeft minder nieuwe onderdelen nodig. Daardoor wordt er minder beroep gedaan op het inwinnen van nieuwe grondstoffen en is er geen nieuw milieuonvriendelijk proces nodig om de onderdelen te maken. Daarnaast wordt de afvalhoop niet groter, omdat er minder fietsen weggegooid worden.

 

Ons assortiment tweedehandsfietsen in Tilburg

Van Huigevoort Tweewielers krijgt veel tweedehandsfietsen in Tilburg aangeboden. Zodoende varieert ons aanbod aan tweedehandsfietsen met de dag. Het aanbod van vandaag is weer totaal anders dan die van gisteren en morgen. Bezoek daarom vandaag nog onze winkel en spot uw gewenste tweedehands fiets.

 

Reparatie van tweedehands fietsen

Om tweedehands fietsen waardig genoeg te maken voor de verkoop, nemen we de gehele fiets onder handen. Van banden, spaken, ketting tot en met stuur, zadel en remmen.

Accu

In het geval van een elektrische fiets controleren we de staat van de accu. Dit is een belangrijk onderdeel en daarom dient deze van goede kwaliteit te zijn. Horen we vreemde geluiden? Start de accu niet? Of staat de teller van de kilometerstand zeer hoog? Dan vervangen we deze met een nieuwe.

Remmen

Tevens kijken we bij (elektrische) fietsen zeer goed naar de remmen. De remmen controleren we bij het maken van een noodstop tijdens een proefrit. Met een lange remweg of gewoonweg defecte remmen, worden de remmen opgeknapt of vervangen.

Banden en wielen

Ook bekijken we de banden en wielen goed na. De banden dienen profiel te hebben, scheurvrij te zijn en van goede kwaliteit te zijn. Voor de wielen geldt dat de spaken er nog allemaal in zitten en dat daar nog spanning op staat. Daarnaast mogen de wielen uiteraard geen slag hebben.

Versnellingen

Versnellingen worden ook getest tijdens een proefrit. In geval van nood repareren of vervangen we deze.

Ketting

Tot slot kijken we ook de ketting na. Er mag niet teveel speling zijn. Eveneens moet de ketting niet teveel roest hebben. Is dat wel zo? Dan leggen we een nieuwe ketting om de fiets.

 

Een goede tweedehands fiets kopen?

Wilt u graag een tweedehands fietsen in Tilburg kopen of graag gedegen advies ontvangen? Neem dan gauw contact op.